Zonder muziek en dans zou het saai zijn op de wereld. Iedereen van jong tot oud luistert naar muziek, maar zelf muziek maken of dansen op muziek is veel leuker. Als je vrolijk bent kun je dat laten horen. Als je niet vrolijk bent kan muziek of dans een handje helpen om op te vrolijken. Muziek maken of dansen is leuk, een hobby waar je jarenlang plezier van kan hebben.

MUZIEK- EN DANSLES

Heb je nog geen of weinig ervaring met een instrument? Of wil je leren dansen? Begin dan met een van onze lessen.
DWS verzorgt haar eigen opleidingen voor jong en oud. Je krijgt van DWS een instrument in bruikleen.
Als je muziekles volgt bij DWS ben je ook lid van de vereniging. Zo maak je vrienden voor het leven en draag je een steentje bij aan de vereniging!
Professioneel gediplomeerde docenten geven les bij de volgende opleidingen:

OPLEIDING BLAZERS

Na AMV of vanaf 9 jaar en ouder kun je bij DWS les krijgen op blaasinstrumenten die in de fanfare worden bespeeld. Het doel is om zo snel mogelijk door te stromen naar de DWS Talentband, want wat is nu leuker dan samen muziek maken?!

OPLEIDING SLAGWERK

Bij DWS kun je je ook laten opleiden voor (melodisch) slagwerk. Ook hier stroom je zo snel als mogelijk door naar de DWS Talentband. Hierna kun je kiezen voor de drumband of je op laten leiden voor slagwerk bij de fanfare.

DANS & TWIRL

Bij DWS kun je naast het spelen van een muziekinstrument ook dansen. Vanaf groep 1 van de basisschool kun je al leren twirlen. Ieder jaar worden nieuwe twirls geleerd en shows ingestudeerd op leuke muziek.

AMV-CURSUS

De Algemene Muzikale Vorming (AMV) is een cursus die DWS speciaal voor kinderen aanbiedt. De AMV is bedoeld voor kinderen vanaf groep 3 tot en met 8 jaar. Ben je ouder dan 8 jaar? Dan kun je vaak direct beginnen met lessen en leer je op je ‘eigen’ instrument noten lezen.

Kinderen worden tijdens de cursus spelenderwijs thuis gebracht in de muziek. Die basis wordt gelegd door een aantal muzikale elementen (die iedereen in principe in zich heeft) uit de kinderen los te maken, zoals melodie, ritme en maatgevoel. Dit wordt gedaan aan de hand van het lezen van noten, ritmegevoel ontwikkelen, leren luisteren naar muziek en muziek maken aan de hand van ritme- en melodie-instrumenten. Ook het luisteren naar en proberen van blaasinstrumenten is onderdeel van de cursus. Zo kun je kijken welk muziekinstrument je leuk vindt en of je door wilt gaan met muziek maken.

Informatie workshops
Informatie lidmaatschap
Informatie workshops
Informatie lidmaatschap

Muziek maken is niet alleen leuk, maar onderzoeken
hebben aangetoond dat het ook een zeer positieve invloed heeft
op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen.

Muziek maken is niet alleen leuk, maar onderzoeken hebben aangetoond dat het ook een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen.

ORKESTEN

Muziek leren spelen is leuk, maar samen muziek maken is nog leuker!
Daarom stroom je als lid van DWS zo snel mogelijk door naar één van onze orkesten:

DWS TALENTBAND

Heb je nog geen of weinig ervaring met een instrument? Begin dan met een van onze lessen voor alle blaasinstrumenten en slagwerk. DWS verzorgt haar eigen opleidingen voor jong en oud. Je krijgt van DWS een instrument in bruikleen.

DRUMBAND

De tamboers van DWS spelen zowel drums als melodisch slagwerk. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van veel effectinstrumenten. De drumband bestaat uit jong en oud en voor iedereen is er wat wils.

FANFARE

Het fanfare-orkest van DWS verzorgt muzikale optredens zoals concerten, serenades en kerkdiensten. Natuurlijk is de fanfare ook op straat te vinden bij de diverse rondgangen in het dorp en omstreken.

DWEILORKEST

Binnen de vereniging is sinds 1965 ook dweilorkest ‘Eéntje Tussedeur’ actief.
Gezelligheid is de kern waar het om draait. Dweilorkest ‘Eéntje Tussedeur’ speelt alle repertoire voor iedereen.

Meer informatie is te vinden op www.eentjetussedeur.nl