Zonder muziek en dans zou het saai zijn op de wereld. Iedereen van jong tot oud luistert naar muziek, maar zelf muziek maken of dansen op muziek is veel leuker. Als je vrolijk bent kun je dat laten horen. Als je niet vrolijk bent kan muziek of dans een handje helpen om op te vrolijken. Muziek maken of dansen is leuk, een hobby waar je jarenlang plezier van kan hebben.

MUZIEK- EN DANSLES

Heb je nog geen of weinig ervaring met een instrument? Of wil je leren dansen? Begin dan met een van onze lessen.
DWS verzorgt haar eigen opleidingen voor jong en oud. Je krijgt van DWS een instrument in bruikleen.
Als je muziekles volgt bij DWS ben je ook lid van de vereniging. Zo maak je vrienden voor het leven en draag je een steentje bij aan de vereniging!

Professioneel gediplomeerde docenten geven les bij de volgende opleidingen:

MUZIKALE ONTDEKKINGSREIS

 • 6 – 9 jaar (groep 3 t/m 6)

 • Volgt (10 lessen)

 • 49,95

Deze workshop is een echte ontdekkingsreis door de wereld van muziek. Maak kennis met de verschillende instrumenten, maak samen muziek en leer noten lezen. Aan het eind van de reis laat je zien en horen wat je allemaal hebt geleered. Als je het leuk vindt kun je daarna een instrument leren bespelen.

Meer informatie

WORKSHOPS

 • 4 – 13 jaar (alle basisschoolklassen)

 • Volgt (10 lessen)

 • 49,95

Samen muziek maken en dansen in het leukste wat er is. Of je nou een instrument bespeelt, lekker drumt of danst, het resultaat is het zelfde. Je voelt je opgewekt en je ontwikkelt jezelf zonder het te merken. Bij DWS bieden we daarom regelmatig leuke workshops aan.

Meer informatie

MUZIEKLES KINDEREN

Na de muzikale ontdekkingsreis of vanaf 9 jaar en ouder kun je bij DWS les krijgen op slagwerkinstrumenten of blaasinstrumenten die in de fanfare worden bespeeld. Het doel is om zo snel mogelijk door te stromen naar de DWS Talent(drum)band, want wat is nu leuker dan samen muziek maken?!

Aanmelden

MUZIEKLES VOLWASSENEN

Altijd al een instrument willen leren bespelen, maar er nog niet eerder aan toegekomen? Ook volwassenen kunnen een instrument leren bespelen en al snel samen spelen in een van de onderdelen van DWS.

Naast het beheersen van het instrument ligt de nadruk op het plezier in muziek maken.

Aanmelden

OPFRISLESSEN

Heb je al eerder een muziekinstrument bespeeld en wil je deze hobby graag weer oppakken? Dan is het mogelijk opfrislessen te volgen bij DWS en weer snel in te stromen in een van de onderdelen van DWS.

Aanmelden

DWS DANST

 • 6 – 8 jaar

 • Volgt

 • 49,95

Bij DWS kun je naast het spelen van een muziekinstrument ook dansen. Vanaf groep 1 van de basisschool kun je al leren dansen. Ieder jaar worden nieuwe dansen geleerd en shows ingestudeerd op leuke muziek.

Aanmelden

WAAROM MUZIEK MAKEN BIJ DWS?

 • Kennismaking met het verenigingsleven

 • Leuke activiteiten naast de lessen

 • Professionele docenten

 • Instrument in bruikleen

 • Positieve invloed op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen

ORKESTEN

Muziek leren spelen is leuk, maar samen muziek maken is nog leuker!
Daarom stroom je als lid van DWS zo snel mogelijk door naar één van onze orkesten:

DRUMBAND

De slagwerkers van DWS spelen zowel drums als melodisch slagwerk. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van veel effectinstrumenten. De drumband bestaat uit jong en oud en voor iedereen is er wat wils.

FANFARE

De fanfare van DWS bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste muzikanten, waarbij speelplezier voorop staat. De nadruk ligt op het organiseren van en meewerken aan concerten die een breed publiek aanspreken.

EVENEMENTBAND

Tijdens straatoptredens, zoals carnaval, avondvierdaagses, Sint Maarten en Sinterklaas, gaan de DWS Danst, Drumband en Fanfare gezamenlijk de straat op. Hierbij presenteert bijna de gehele vereniging zich dus.

TALENT(DRUM)BAND

Leerlingen van DWS beginnen al snel, vaak binnen een jaar, met samenspelen in de Talentband en/of Talentdrumband. Want muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker!

DWEILORKEST

Binnen de vereniging is sinds 1965 ook dweilorkest ‘Eéntje Tussedeur’ actief.
Gezelligheid is de kern waar het om draait. Dweilorkest ‘Eéntje Tussedeur’ speelt alle repertoire voor iedereen.

Meer informatie is te vinden op www.eentjetussedeur.nl